About us
Over ons
Gallery
we need your support!
Hoe U kunt helpen
Links
Home
News & Updates
Contacts
Hoe U kunt helpen
Nieuwsbrief
NEWS

. Indian Newspaper
"the Hitvada"
reports about Martin's visit in October, 2006

. "The Times of India" online reports about anti-poaching in TATR (Tadoba-Andhari Tiger Reserve) and Mr Dhanwatey collaboration with Martin...
Team and volunteers with snared kudu
Early morning Kalambeza 3Cº
Team after a successful clean up operation in ‘Chimwara’ Farm
Zimbabwe, Newsletter October 2008


Beste lezers,

WARM en NAT
Het blijft warm hier, maar nu gelukkig met de komst van regelmatige (hoos) buien die soms wat verkoeling geven. Het is net als afgelopen jaar, toch weer verrassend hoe snel een gort droog uitziend bos in een paar dagen kan veranderen in een groene oase.
Ook net als vorig jaar zijn alle insecten weer terug waarvan we dachten dat ze nu toch echt uitgedroogd moesten zijn. Mopani bijen hebben plaatsgemaakt voor diverse soorten insecten die, elk op hun beurt, meestal in de avond met duizenden tegelijk uit de hemel komen vallen. Helaas zijn ook de muskieten weer terug.

De kikkers en padden zijn ook weer present. Vooral de laatste maand is het een concert uit duizenden kikkermonden. Een aangenaam geluid.

NIEUWE LOKATIES
In november is het team verhuisd naar een andere locatie. Ik heb besloten dat ons team, tezamen met de andere 3 teams van onze zusterorganisatie PDC op verschillende locaties moeten verblijven en niet slechts op twee. Vier plaatsen zijn nu beschikbaar. Katshana (betekent: ver weg, maar voor ons eigenlijk het dichtste bij), Jackal Berry, het kampement dat ik samen met de jongens van PDC in 2001 heb gebouwd aan de Gwayi rivier, Chimwara (15km verder) en Lugo (nog eens 15 km).
De laatste twee liggen strategisch en dieper in het gebied van de Gwayi rivier.
Bedoeling is om de teams elke 2 maanden te rouleren zodat ze verschillende gebieden patrouilleren. Hierdoor wordt het werk voor hen interessanter en wordt het ‘te loyaal worden’ met andere bewoners beperkt. De kampementen zijn gebouwen met meestal water en elektriciteit. Hiernaast blijven we uiteraard onze ‘bush campings’ doen.

STRIKKEN
ALL4AP team zit nu dus in Chimwara, een van de wild rijkste plaatsen in de Gwayi.
In november vonden we nog 126 strikken, in december nog slechts 36. Dit vanwege de overvloedige regen en ook omdat de kerstvakantie hier gevierd werd.

ANIMAL RELEASE
Misschien heb je het al gezien op de video op onze website; In november werd ook een volwassen waterbok mannetje bevrijd uit een strik. De strik zat om één van de voorpoten en er was gelukkig nog geen schade opgelopen. Dit gold ook voor het team dat echt een risico nam een groot en sterk dier als dit zonder verdoving te bevrijden. Uiteraard viel voor deze operatie een bonus ten deel.

Een goed en diervriendelijk 2009 gewenst!

Tot volgende maand,
Martin & Team