About us
Over ons
Gallery
we need your support!
Hoe U kunt helpen
Links
Home
News & Updates
Contacts
Hoe U kunt helpen
Nieuwsbrief
Zimbabwe, Maart & April 2008

Beste lezers,

De maanden maart en april zijn alweer voorbij. Waar blijft de tijd. Ik moet mij verontschuldigen voor mijn slechte schrijfprestaties van afgelopen maand, waarin ik het zeer druk had.
In mijn korte afwezigheid (naar Nederland) heeft het antistroperij team gewerkt onder moeilijke condities die nog steeds aanhouden zoals u in het nieuws kunt lezen. De regen is dit jaar zeer hevig geweest en heeft een groot deel van de maïs oogst vernield. Moeilijke tijden in het land gaan aan niemand voorbij, ook aan ons en onze activiteiten niet, maar we blijven ons uiterste best doen het wild en hun leefomgeving te beveiligen.

Om het nog moeilijker te maken is het voertuig van Mr. Manda (manager antistroperij van onze zusterorganisatie (Painted dog Conservation PDC), een aantal weken geleden stuk gegaan en op dit moment nog steeds niet inzetbaar, in afwachting van de benodigde onderdelen.

Maar ook zonder voertuig heeft het team uiteraard niet stilgezeten! In de omgeving waar ons team gestationeerd is werden en worden nog steeds de patrouilles uitgevoerd. Hierdoor wordt in het gebied in de omgeving van de basis bijna niet meer gestroopt.
Gelukkig hebben we aan PDC een goede buur en kon Mr. Manda van PDC toch af en toe een voertuig lenen uit zijn organisatie om patrouilles verder weg van de basis te doen, in de Gwayi.
Inmiddels hebben we nu 'Lady' weer tot onze beschikking (zoals we het voertuig van ALL4AP hebben gedoopt), welke mij gelukkig zonder problemen en met een grote voedselvoorraad vanuit Zuid-Afrika weer veilig heeft teruggebracht en zijn derhalve weer mobiel.

Waar maart een relatief rustige maand bleek met slechts 10 aangetroffen strikken en geen arrestaties, bleek april een stuk drukker. 75 Strikken werden aangetroffen en verwijderd en 5 stropers werden aangehouden. 3 Voor het illegaal kappen van bomen en 2 voor het zetten van strikken. 4 Dieren werden aangetroffen in strikken; 3 impala's en 1 gnoe.

Naast de patrouilles werden ook de (maandelijkse) vergaderingen bijgewoond van de belanghebbenden in het gebied. Er wordt druk gewerkt aan het verbeteren van de wegen door deze af te schrapen (gravel) en een goed voorkomen te creëren met oog op het komende wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika in 2010. Men verwacht dat hierdoor de nodige toeristen ook naar dit land zullen komen. Tevens worden strategische zandwegen verbreed tegen het verspreiden van branden in de najaarsmaanden.

PDC heeft ons een aanhanger ter beschikking gesteld om het ons makkelijker te maken al onze spullen te vervoeren als we onze operaties in het veld uitvoeren wat door beide antistroperij teams zeer wordt gewaardeerd.

Nu ik dit schrijf is het inmiddels alweer mei en dat belooft wederom een interessante maand te worden, maar daarover meer in ons volgende verslag.

Groeten,
Martin & team

NEWS

. Indian Newspaper
"the Hitvada"
reports about Martin's visit in October, 2006

. "The Times of India" online reports about anti-poaching in TATR (Tadoba-Andhari Tiger Reserve) and Mr Dhanwatey collaboration with Martin...