About us
Over ons
Gallery
we need your support!
Hoe U kunt helpen
Links
Home
News & Updates
Contacts
Hoe U kunt helpen
Nieuwsbrief
NEWS

. Indian Newspaper
"the Hitvada"
reports about Martin's visit in October, 2006

. "The Times of India" online reports about anti-poaching in TATR (Tadoba-Andhari Tiger Reserve) and Mr Dhanwatey collaboration with Martin...
Team and volunteers with snared kudu
Early morning Kalambeza 3Cº
Team after a successful clean up operation in ‘Chimwara’ Farm
2008 ANNUAL REPORT
Zimbabwe, Newsletter September 2009

Beste lezers,
De temperatuurmeter blijft stijgen (’s ochtends vroeg is het al 26graden) en zo ook de stroperij activiteiten.
Al was ik zelf begin deze maand in Nederland voor het bijwonen van mijn ouders 50-jarig huwelijks jubileum, het team ging gestaag door met het bos uit te kammen en te speuren naar de gewreekte strikken en hun eigenaren. Nederland was een bliksembezoek en in die 2 weken ben ik ook nog naar Italië geweest naar onze webmaster Flavia. Dit t.b.v. overleg en onderhoudswerkzaamheden m.b.t. de website en om samen een Jaarkalender voor te bereiden. We hopen dat het eindresultaat u zal bevallen!

Terug in Zimbabwe gaat het leven gewoon verder. Vrienden van mij: Hans en Esther, stapten in het huwelijksbootje en op de 19e was er een geslaagd feest voor alle vrienden in Ganda Lodge.
In deze maand zijn we serieus begonnen met bush kamperen. Dit heeft als voordeel dat plaatsen die anders niet continue worden gepatrouilleerd nu enkele dagen onze diepgaande aandacht krijgen. Dit resulteert in de regel in een hoger aantal strikken. Diverse farms werden bezocht vanaf strategische punten, om maximaal rendement uit onze activiteiten te halen.
Om zoveel mogelijk teamleden te kunnen inzetten heb ik, als tijdelijke maatregel, een oudere man als kampwacht aangesteld. Hij blijft op het basiskamp achter zodat alle teamleden kunnen patrouilleren en het bezorgt de oude man een boterham.

Deze maand werden 163 strikken gevonden en verwijderd, waarin 6 dieren het leven lieten waaronder impala’s en bosbokken. Dit aantal strikken was ongeveer hetzelfde als vorig jaar.
Volgende maand zal weer een zeer hete maand worden en hopelijk een die eindigt in de eerste regens voor dit gebied.
Tot volgende maand !
Martin &team

Al rijdend hebben we af en toe ook te maken met tegmoetkomend verkeer ?