About us
Over ons
Gallery
we need your support!
Hoe U kunt helpen
Links
Home
News & Updates
Contacts
Hoe U kunt helpen
Nieuwsbrief
NEWS

. Indian Newspaper
"the Hitvada"
reports about Martin's visit in October, 2006

. "The Times of India" online reports about anti-poaching in TATR (Tadoba-Andhari Tiger Reserve) and Mr Dhanwatey collaboration with Martin...
Team after a successful clean up operation in ‘Chimwara’ Farm
2008 ANNUAL REPORT
Zimbabwe, Newsletter October 2009

Beste lezers,
Wat voor september gold, geldt nog in extremere mate voor Oktober: temperaturen van 34C + zijn geen uitzondering en op een spettertje na laat de regen nog steeds op zich wachten. Dit laat onverlet dat sommige bomen al anticiperen op de komende regen en plotseling hun licht groene bladeren laten zien. Altijd een bijzonder gezicht in de verder droge en dorre omgeving van Oktober.

Ik ben zelf verhuisd naar Katshana Lodge (Katshana betekent ver weg) een 9 tal kilometers van Ganda Lodge waar ik eerder verbleef. De kamer in het huis waar ik was werd te klein (3m x 2m!) en dit huis is een stuk ruimer. Het team zal binnenkort volgen want het is tijd om de basis te veranderen.
Naast het team aan het werk te houden moest het rieten dak vernieuwd worden en moesten allerlei zaken worden gerepareerd. Ook is er nog geen stromend water, wat ook het nodige werk geeft, zowel in het halen ervan in containers, als het voorbereiden van de aankoop van de pomp en alles wat daarbij hoort. Het is hier namelijk nog steeds niet zo dat je alles kunt kopen en indien aanwezig is het meeste ongeveer 3x de prijs die in Zuid Afrika betaald wordt. Ik deel de lodge met een Frans onderzoeksteam en met een aantal anti stroperij leden van onze zusterorganisatie PDC.
Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat we het anti stroperij gebeuren op een laag pitje laten staan; Omdat het alweer een week of 6 geleden was dat we naar de Shangani rivier waren geweest en daar een record aantal strikken wisten te vinden, besloten we dat het tijd was de operatie dunnetjes te herhalen. Resultaat was 1/3 van het aantal strikken van de vorige keer, maar altijd nog goed voor zo’n 111 strikken. Zeker de moeite waard dus. Ook in het gebied waarin ‘Jackel Berry Camp’ is gelegen (aan de Gwayi rivier) en waar zich vele mensen hebben gehuisvest bleek onze aanwezigheid niet voor niets.
In totaal werden deze maand 321 strikken opgehaald ten opzichte van 379 dezelfde maand vorig jaar. Een lichte verbetering, maar het totaal aantal strikken vergeleken met vorig jaar is nu al hoger dan in heel 2008.
Op het sociale vlak wordt ook niet stilgezeten: Onze team leider Collet Ndlovu (foto) is de trotse vader geworden van zijn vierde kind en eerste dochter! Allen maken het goed.

Deze maand werden we vereerd met een bezoek van onze web- master, Flavia Carozza. Ze vergezelde ons voor 2 weken en bracht een stapel prachtige ALL4AP-WEZ jaarkalenders mee. Namens het hele team willen we haar alsnog bedanken voor haar inspanningen, het resultaat mag er wezen!
Het gerucht wil dat Collet zelfs zijn eerste dochter naar haar gaat vernoemen!

Tot volgende maand, Martin & Team

Katshana Lodge
Collet