About us
Over ons
Gallery
we need your support!
Hoe U kunt helpen
Links
Home
News & Updates
Contacts
Hoe U kunt helpen
Nieuwsbrief
2009 ANNUAL REPORT
2008 ANNUAL REPORT
NEWS

. Indian Newspaper
"the Hitvada"
reports about Martin's visit in October, 2006

. "The Times of India" online reports about anti-poaching in TATR (Tadoba-Andhari Tiger Reserve) and Mr Dhanwatey collaboration with Martin...
Kudde van ongeveer 200 buffels in Dete vallei
Zimbabwe, Newsletter May 2010


Beste lezers,

Ik schrijf dit verslag dit keer vanuit Nederland. Er zijn ook hier zaken die gedaan moeten worden en het team heeft éénmaal per jaar recht op een zogenaamd ‘lang verlof’. Uiteraard combineer ik dit met mijn afwezigheid. De jongens genieten van vier weken vrij en zullen op 5 juni weer present zijn.
In het vorige verslag schreef ik over de gecombineerde actie met Forestry Commission. We hebben ongeveer 5 dagen de rand van het bos gepatrouilleerd. Inzet was de aanhouding van een doorgewinterde stroper. Helaas werd dit niet werkelijkheid. De stroper wist kort voor onze operatie aan een aanhouding te ontkomen en werd dus nu gezocht door de Politie. Ondanks dat wij wisten dat hij bij zijn woning in de buurt was, werd de dader vooralsnog met rust gelaten. We hopen dat hij in de (nabije) toekomst toch nog wordt aangehouden. Tijdens de patrouille werden enkele strikken verwijderd. Minder dan verwacht, zodat we konden vaststellen dat het inderdaad om deze stroper ging, die zich nu even gedeisd houdt.
Goed nieuws: De gewonde olifantkoe (de strik die vast om haar rechter achterbeen zat, zie april) werd door collega’s ‘gedart’ en is bevrijd van de akelige strik.
Om ervoor te zorgen dat we zelf in de toekomst deze dieren kunnen behandelen heb ik de benodigde naalden, spuiten en andere materialen aangeschaft, nu we zelf ook in het bezit zijn van de vergunning om dit werk te mogen doen.
Ik ben nu in afwachting van de verlenging van mijn tijdelijke werkvergunning, die afgelopen maand verlopen is, dus duimen maar! Het team start overigens gewoon in juni, ook zonder mijn aanwezigheid. Ze zijn uitgerust om even door te kunnen want we kennen inmiddels het klappen van de zweep.

Tot de volgende maand !
Martin & team