About us
Over ons
Gallery
we need your support!
Hoe U kunt helpen
Links
Home
News & Updates
Contacts
Hoe U kunt helpen
Nieuwsbrief
2009 ANNUAL REPORT
2008 ANNUAL REPORT
Wijk bij Duurstede (NL), Newsletter April 2011

Beste lezers,

De reis van Kenia naar Zimbabwe was een avontuur en is prima verlopen. Na het doorkruisen van Kenia, Tanzania, Malawi, Mozambique en tot slot Zimbabwe, begrijp ik de liefde en passie van Martin voor dit laatste land. T.o.v. de overige landen is het een schoonheid v.w.b. natuur, diversiteit in begroeiing, rust en ruimte. In de overige landen hebben wij geen 250 meter gereden zonder mensen te zien, in Zimbabwe viel gelijk de geringere bevolkingsdichtheid op, de vriendelijkheid en gastvrijheid van de mensen.

Als eerste zijn we naar de Vumba gereden (oostkant van Zimbabwe) om een bezoek te brengen aan het anti-stroperijteam dat Martin in november vorig jaar getraind heeft.
Het team is erg succesvol en vond het erg leuk om Martin terug te zien en hem te spreken. Ik had foto’s en verhalen van vorig jaar gezien en gehoord maar het gebied was nog veel bergachtiger en ‘ruiger’ dan ik me had voorgesteld. Voor mijn gevoel hadden we ook in de Schotse Hooglanden kunnen zijn. Door de hoge ligging was het er ook een stuk koeler dan in de lage gebieden en in de tijd dat wij er waren was het er uitgesproken koud, erg vochtig en mistig. Het voelde erg on-Afrikaans maar daarom ook leuk en bijzonder.

Daarna zijn we richting Harare gereden waar we een ontmoeting hadden met Charlene Hewat (Environment Africa) en Lisa Hywood (Tikki Hywood Trust).
Beiden fantastische vrouwen en zeer actief en fanatiek in natuurbehoud voor Zimbabwe. Ook Harare was een verademing na de rommelige en drukke andere grote steden in andere Afrikaanse landen waar ik ben geweest.

We hebben Dr. Willie Nduku van Wildlife en Environment Zimbabwe (WEZ) bezocht en de aanvraag voor verlenging werkvergunning besproken. Omdat ons project formeel onder WEZ valt houden we altijd contact met deze ‘basis’.
Inmiddels is Martin weer in Nederland aangezien het team in Hwange nog onder leiding van het Leeuwenproject opereert en er geen trainingen meer te organiseren waren binnen de periode van zijn werkvergunning. Daarom heeft hij nu ‘vakantie’ genomen t/m juli om onderhoud te verrichten aan zijn huis welke wordt verhuurd en overige privézaken te regelen in Nederland.

Tussendoor zal hij zich bezig houden met sponsorwerving en hebben we deze maand vergadering met het bestuur van ALL4AP. Een van de onderwerpen op de agenda is het organiseren van de
Open Tuindagen op 25 en 26 juni 2011 in Langbroek. Een oud-collega en zijn vrouw stellen dit weekend hun exclusieve tuin open voor bezoekers en doneren de opbrengst aan ALL4AP. Wij zullen deze dagen uiteraard ook zelf aanwezig zijn en familie en vrienden hebben al aangeboden om te helpen met verkoop van koffie/thee en lekkers zodat het zowel voor de tuineigenaren, de bezoekers en ALL4AP een fantastisch weekend wordt. Alleen nog duimen voor mooi weer. Begin juni zullen wij u hierover meer informatie mailen.

Mijn ALL4AP-Afrika avontuur zit erop. Jammer dat Kenia vooralsnog niet doorgaat maar goed dat we het geprobeerd hebben. We zijn er zeker wijzer en meer ervaren door geworden.
Ik vind het belangrijk om aan te geven dat alle kosten die ik heb gemaakt (reis-, verblijf- en overige kosten) volledig door mijzelf zijn betaald. Mijn bankrekening is dan ook drastisch gekelderd maar mijn levenservaring en kijk op de wereld zoveel te meer toegenomen en dat heeft veel meer waarde voor mij. Graag wil ik Martin enorm bedanken voor de mogelijkheid die hij mij geboden heeft om meer van ALL4AP en Afrika te leren kennen. Ik heb nog meer bewondering gekregen voor zijn doorzettingsvermogen, geduld en capaciteiten en wil hem bedanken voor zijn zorg voor mij, zijn professionele hulp en veilige begeleiding.

Begin juni ontvangt u van ons meer details over de Open Tuindagen en in juli ontvangt u onze volgende nieuwsbrief weer van Martin zelf.

Wij wensen u alvast een hele fijne zomer en hopelijk tot in juni op de Open Tuindagen in Langbroek.

Hartelijke groet,
Ilma Hoff en ALL4AP teamOpbrengst Open Tuinweekend 25 en 26 juni voor anti-stroperijproject in Afrika
Bezoek de bijzondere tuin ‘Garden Pigeba’ in Langbroekerweteringgebied

REGIO - Al een aantal maanden wordt er intensief gewerkt om de tuin er pico bello uit te laten zien voor de openstelling op het weekend van 25 en 26 juni. Deze bijzondere tuin in het prachtige Langbroekerweteringgebied trok bij eerdere opstellingen al veel enthousiaste bezoekers. Dit jaar is er ook een terras met versnaperingen, met uitzicht tot diep in het coulisselandschap, waar het heerlijk toeven wordt. De opbrengst komt geheel ten goede aan All4AP, een indrukwekkend anti-stroperij project in Afrika.

Garden Pigeba voelt exotisch aan - wanneer je door de verschillende sferen wandelt krijg je het gevoel met een toverstokje te worden aangeraakt. De beïnvloeding is breed. De donkerrode acers, de kunstig gestapelde stenen, de boeddha’s, Shiva die met een windvlaag glanzend nat regent, het kabbelende water met deinende lelies – ze doen oosters aan. De leilinden bij het grind naast het huis zijn weer oer Hollands van sfeer. De rozen en hortensia’s om het gazon roepen: Engeland. De meterslange buxushagen (120 m) zijn in een vorm gesnoeid van een glooiend en steeds uitdijend landschap. Ook palmen en dak- knot- en zuilplatanen vinden in deze tuin naadloos hun plek. Net als meerdere vijvers op verschillende hoogten, zo’n 60 meter aan beeklopen, een sierlijk bruggetje waaronder de vissen rondspringen. Met waar je maar kijkt bloemen die je ogen strelen – deze tuin is een belevenis.

Als bezoeker moet je echt de tijd nemen. Ga zitten op de verschillende bankjes, voel de bijzondere trilling die hier hangt, en kijk om je heen. Naar een wereld waar dieren welkom zijn en waar het springt van de libellen, en zingt en kwettert van de vogeltjes.

All4AP staat voor ‘Animal Life Line for Anti Poaching’ en is in 2006 opgericht door Martin Stiemer - Stiemer zal tijdens het tuinweekend ook zelf aanwezig zijn. Hij is over gekomen uit Afrika waar hij teams opleidt die strikken verwijderen waarin dieren op lelijke wijze verwond raken en als gevolg daarvan vaak komen te overlijden. Al zijn inspanningen zijn er op gericht om stroperij tegen te gaan. Martin Stiemer is ervan overtuigd dat met een klein beetje hulp in landen zoals Zimbabwe waardevolle ecosystemen in tact kunnen blijven. Kijk voor meer informatie op www.all4ap.org en Facebook (ALL4AP). Hier treft u ook foto’s en indrukwekkende video’s aan van de bevrijding van dieren uit strikken.

De tuin is op beide dagen open van 10 tot 17 uur. De entree is 3 euro per persoon (vanaf 16 jaar). Sla dus twee vliegen in één klap: kom genieten van deze bijzondere tuin en steun zo ook de wilde dieren in Afrika. Adres: Langbroekerdijk 18, 3972 ND Driebergen.
Voor meer informatie: 06-34100615 of g.vrielink@edpnet.nl