About us
Over ons
Gallery
we need your support!
Hoe U kunt helpen
Links
Home
News & Updates
Contacts
Hoe U kunt helpen
Nieuwsbrief
Zimbabwe, Februari 2008

Beste lezers,

De regens zijn gestopt en het is altijd weer verbazend om te zien hoe snel het land opdroogt en stoffig wordt. Het is alsof de regen de grond nooit bereikt heeft, al vertellen de bomen en struiken een ander verhaal. Deze zomer was goed met betrekking tot regens. Sommigen klaagden zelfs date r teveel regen was gevallen.

Vergeleken met de afgelopen maand was januari erg stil met stroperij. Grootste reden hiervoor was dat in deze maand mensen hun akkers aan het ploegen en zaaien zijn en dus weinig tijd over hebben om te gaan stropen.

Het gaf ons een beetje lucht want we hadden problemen met een auto en daarbij was de monteur ook nog een keer ziek. We hebben samen met de boswachterij (Forestry Commission) wat patrouilles gedaan in hun gebied en vonden daarbij een paar strikken in een gebied rond 'Ivory Lodge', niet ver van de bewoonde wereld.

We waren aanwezig op de maandelijkse bijeenkomst van belanghebbenden (van het gebied genaamd Gwayi), waar een aantal zaken warden besproken. Een ervan stond in het teken van de vuurbestrijding. Er werden brandwacht stations opgezet op strategische plaatsen in het hele gebied van het Gwayi natuurbeschermingsgebied. Bosbranden zijn een groot gevaar voor zowel wilde dieren en hun omgeving als voor de mensen en hun gebouwen.
Voorbereidingen treffen hiertegen is een noodzaak en samenwerking gunstig voor alle deelnemers. Niet iedereen is bijvoorbeeld in het bezit van een tractor om een brandgang te maken en dus is samenwerking essentieel.

Een andere bijeenkomst werd gehouden met de gemeenschap ten noordoosten van het dorpje genaamd: Dete. De vergadering was gearrangeerd door de antistroperij teams van zowel Painted Dog Conservation (PDC) en Animal Life Line for Anti Poaching (ALL4AP) om natuurbescherming uit te leggen en tevens wat de rol hierin is van de antistroperij teams.

46 Dorpshoofden hadden zich verzameld voor de vergadering en onze teams werden vergezeld door de Politie (ZRP), de boswachterij (FC) en een educatie medewerker van PDC. Dorpshoofden vertegenwoordigen tussen de ongeveer 5 tot wel 30 mensen per dorp.

Hoofddoel was onszelf bekend te maken bij- en vooral begrepen te worden door de mensen. We begrijpen dat de acties die de Politie houdt met medewerking van de boswachterij en onszelf onder de bevolking niet populair zijn, maar dat de Politie geen andere optie heeft omdat stroperij zich manifesteert onder de burgers zelf.

Om deze acties te stoppen zou de gemeenschap een rol kunnen spelen in het identificeren van de stropers en deze te rapporteren bij de politie.

De moraal tijdens de vergadering was goed en de dorpshoofden verzochten om meer van deze bijeenkomsten in dit gebied.

Het allerbeste,

Martin StiemerNEWS

. Indian Newspaper
"the Hitvada"
reports about Martin's visit in October, 2006

. "The Times of India" online reports about anti-poaching in TATR (Tadoba-Andhari Tiger Reserve) and Mr Dhanwatey collaboration with Martin...