About us
Over ons
Gallery
we need your support!
Hoe U kunt helpen
Links
Home
News & Updates
Contacts
Hoe U kunt helpen
Nieuwsbrief
Zimbabwe, 3 Augustus 2008

Beste lezers,

De verkiezingen zijn inmiddels achter de rug en eigenlijk is er voor ons werk niet veel veranderd. Juli is een voor ons relatief rustige maand geweest.

In de eerst helft van de maand heeft het ALL4AP team samengewerkt met het PDC team. In een gezamenlijke operatie met leden van Forestry Commission (boswachterij) werden 3 stropers geïdentificeerd waarvan er 1 ter plaatse kon worden aangehouden. De daders maakten gebruik van een aanhangwagentje dat door ezeltjes werd voortgetrokken, een zogenaamde ‘scotch card’.

Ze deden dit omdat het vlees van drie gedode zebra’s teveel is om zelf te dragen. Zebra’s zijn een gewilde buit omdat voor zowel het vlees als de huid veel geld wordt betaald.

In de afwezigheid van Martin, die deze maand voor ALL4AP werkzaamheden in Nederland was, werd door ons team de omgeving van Hwange Safari Lodge bepatrouilleert. Het blijkt dat onze aanwezigheid vruchten afwerpt want voor de rest van de maand werden geen arrestaties meer door ons verricht. Slechts 27 strikken, voornamelijk voor groot wild, werden aangetroffen in deze maand.

We kwamen zelfs enkele keren sporen tegen van de toch wel vrij zeldzame witte neushoorn en de schuwe luipaard. Ook werden we eenmaal onthaald op een brul van een leeuwin die haar jonge welpen en tevens haar buit tegen ons wilde beschermen!

Onze collega’s van PDC Ganda team gingen buiten ons reguliere gebied aan het werk. In en net buiten het Noord Oosten van Hwange National Park troffen zij daar ruim honderd strikken aan en werden enkele verdachten aangehouden. Een teken dat anti stroperij op diverse plaatsen zeker gewenst is.

In augustus zullen we dan ook weer verder weg gaan om onze kwaliteiten te tonen in andere gebieden.

In de maandelijkse belanghebbenden vergadering, die nu ‘Hwange -Gwayi Conservation & Tourism Association’ heet, werd nog gemeld dat een onverzettelijke stroper uit zijn dorp werd gezet als het gevolg van zijn daden. Sociale controle of niet?

Tot volgende maand !

Martin & Team