About us
Over ons
Gallery
we need your support!
Hoe U kunt helpen
Links
Home
News & Updates
Contacts
Hoe U kunt helpen
Nieuwsbrief
MONTHLY REPORTS:

. Zimbabwe, October 2007

. Zimbabwe, November 2007

. Zimbabwe, December 2007

. Zimbabwe, January 2008

. Zimbabwe, February 2008

. Zimbabwe, MaartApril 2008

. Zimbabwe, June 2008

. Zimbabwe, Juli 2008

. Zimbabwe, Augustus 2008

. Zimbabwe, September 2008

. Zimbabwe, October 2008

. Zimbabwe, November 2008

NEWS

. Indian Newspaper
"the Hitvada"
reports about Martin's visit in October, 2006

. "The Times of India" online reports about anti-poaching in TATR (Tadoba-Andhari Tiger Reserve) and Mr Dhanwatey collaboration with Martin...
Team and volunteers with snared kudu
Early morning Kalambeza 3Cº
Team after a successful clean up operation in ‘Chimwara’ Farm
2008 ANNUAL REPORT
Zimbabwe, Newsletter Juni 2009


Beste lezers,

Sinds eind mei ben ik weer terug in Zimbabwe. Tijdens mijn afwezigheid heeft het ALL4AP team, zoals ik al in de nieuwsbrief van januari had aangekondigd, gewerkt vanuit het basiskamp ‘Jackal Berry’ Camp.
Dit kamp ligt aan de oever van de Gwayi River en wij zijn daar op dit moment ook met herstellingswerkzaamheden bezig. Na 8 jaar intensief gebruik was dat hard nodig ! We hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om 2 prefab-huisjes verder weg te plaatsen van de Jackal Berry boom aangezien er al enkele flinke takken uit de boom, op de huisjes waren gevallen.
Het gebied van en rondom de boerderij waar wij nu werken is prima onderhouden en dankzij onze inspanningen, zo goed als vrij van stroperij-activiteiten. Vergeleken met andere gebieden zoals bijv. Katshana, is het patrouilleren in dit gebied extra zwaar. Dit vanwege steile heuvels and losse stenen. We moeten extra voorzichtig te werk gaan om onszelf niet te verwonden.
Het regenseizoen is voorbij en het niveau van het oppervlaktewater is alweer aan het dalen, ondanks een goed regenseizoen met veel regen.
Mede dankzij de vele regenbuien en de warme zon, die tussendoor altijd aanwezig is, doen de moestuintjes van de plaatselijke bevolking het gelukkig goed.
Omdat dit een rustige periode is geweest v.w.b. stroperij zijn onze teamleden, samen met de teamleden van PDC voor verschillende farms tewerkgesteld. Deze liggen meer noordelijk tussen de Gwayi River en de Shangani River.
In de nabijheid van het gebied rondom 1 van de farms hebben we 46 strikken gevonden voor zoogdieren ! Bij een andere boerderij zijn 2 stropers op heterdaad betrapt en gearresteerd tijdens het uitzetten van strikken voor vogels. 49 van deze strikken, welke gemaakt waren van koperdraad en nylon, konden we in beslag nemen. In de directe omgeving werden nog eens 4 strikken voor kleine zoogdieren gevonden.
In de derde week van mei is ons team van gebied veranderd naar de zuidkant van de hoofdweg van Victoria Falls naar Bulawayo. Hier werden nog enkele strikken gevonden.
Nu het (drink)water weer schaarser wordt en de dieren hun gebied weer moeten uitbreiden, gaat het stropen weer toenemen. Dus genoeg werk aan de winkel !!!Tot volgende maand,
Groeten,
Martin & Team