About us
Over ons
Gallery
we need your support!
Hoe U kunt helpen
Links
Home
News & Updates
Contacts
Hoe U kunt helpen
Nieuwsbrief
MONTHLY REPORTS:

. Zimbabwe, October 2007

. Zimbabwe, November 2007

. Zimbabwe, December 2007

. Zimbabwe, January 2008

. Zimbabwe, February 2008

. Zimbabwe, MaartApril 2008

. Zimbabwe, June 2008

. Zimbabwe, Juli 2008

. Zimbabwe, Augustus 2008

. Zimbabwe, September 2008

. Zimbabwe, October 2008

. Zimbabwe, November 2008

NEWS

. Indian Newspaper
"the Hitvada"
reports about Martin's visit in October, 2006

. "The Times of India" online reports about anti-poaching in TATR (Tadoba-Andhari Tiger Reserve) and Mr Dhanwatey collaboration with Martin...
Team and volunteers with snared kudu
Early morning Kalambeza 3Cº
Team after a successful clean up operation in ‘Chimwara’ Farm
2008 ANNUAL REPORT
Zimbabwe, Newsletter Juli 2009


Beste lezers,

In deze maand werden buiten de gebruikelijke patrouilles, ook enkele onderzoeken gedaan op verzoek van anderen.
Als eerste stond een gezamenlijke patrouille op het programma samen met ‘Painted Dog Conservation’ en National Parks. Het was alweer een tijd geleden dat we samen een patrouille deden. Op 12 juli vertrokken we richting het Zuid Oosten van Hwange National Park met voertuigen van PDC en ALL4AP. Een rit goed voor ten minste 100 km enkele reis en niet het aller-makkelijkste terrein; namelijk Kalahari zand. Kalahari zand is bekend om zijn rulheid en diepe sporen en daardoor zwaar voor het materieel. Negen personeelsleden van National Parks waren aanwezig verdeeld over de twee voertuigen, samen met 4 PDC leden en vier ALL4AP. Meer was onmogelijk, gelet op de omstandigheden. De eerste dag bracht ons drie strikken. Alle waren oud en bedoeld voor buffels. Helaas moesten we de operatie al na een dag staken vanwege logistieke problemen. Hopelijk kunne we snel terugkeren in dit gebied, daar er genoeg aanwijzingen waren en informatie dat stropers dit deel van het park gebruiken voor hun ‘werkzaamheden’.
Een tweede verzoek kwam van de manager van ‘The Hide’ safari’s. De manager had een jonge wildebeest uit een strik weten te bevrijdden en verzocht ons om de omgeving uit te kammen. The concessie van ‘The Hide’ ligt in Hwange National Park, maar is eigendom van Nationale Spoorwegen. Het ligt dan ook tegen de spoorlijn aan. Omdat het gebied niet te groot is en vrij overzichtelijk maakten we van de gelegenheid gebruik om ook een aangrenzend stuk natuurgebied te surveilleren, genaamd ‘Antoinette’.
Tijdens deze operatie waren we in gezelschap van Ilma, de secretaris van onze stichting die over was gekomen om twee weken te genieten van al hetgeen Zimbabwe te bieden heeft aan natuurschoon. Tijdens de patrouille werden nog eens 8 strikken gevonden op het gebied van ‘The Hide’ en ook enkele op het gebied van ‘Antoinette’. Er werden geen arrestaties verricht. Hoe dan ook, de eigenaren van beide gebieden waren tevreden met ons resultaat en lieten weten ons in de toekomst weer met open armen te zullen ontvangen.
Aan het einde van de maand hebben we nog geprobeerd de daders van de strikken bij ‘Hwange Safari Lodge’ te verassen in een hinderlaag. Helaas (voor ons!) lijkt het erop dat deze daders het voorlopig even laten zitten met stropen, want er werden geen verse strikken aangetroffen. Ondanks dat we (nog) niemand hadden aangehouden was de manager van de lodge content met onze acties.
Twee weken waren snel voorbij, maar genoeg voor onze secretaris om een indruk te krijgen waar ons werk zo uit bestaat. Ilma heeft erg genoten, vooral van het kamperen midden in de ‘bush’, wat altijd een ervaring op zich is, met alle geluiden van het wild om je heen. Een prachtige ‘sighting’ van een jonge luipaard maakte haar bezoek compleet! (Er is niets mis met Uw scherm..de foto is helaas niet helemaal scherp ?)
Ook namens haar zeg ik dan ook tot de volgende maand!