About us
Over ons
Gallery
we need your support!
Hoe U kunt helpen
Links
Home
News & Updates
Contacts
Hoe U kunt helpen
Nieuwsbrief
2009 ANNUAL REPORT
2008 ANNUAL REPORT
MONTHLY REPORTS:

October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
February 2008
MaartApril 2008
June 2008
Juli 2008
Augustus 2008
September 2008
October 2008
November 2008
Jan-Feb 2009
March-April 2009
May 2009
June 2009
Juli 2009
Augustus 2009
September 2009
October 2009
Novemebr 2009
Dec09, Jan-Feb 2010
March-April 2010
May 2010
June - Juli 2010
Augustus - September 2010

NEWS

. Indian Newspaper
"the Hitvada"
reports about Martin's visit in October, 2006

. "The Times of India" online reports about anti-poaching in TATR (Tadoba-Andhari Tiger Reserve) and Mr Dhanwatey collaboration with Martin...
Zimbabwe, Newsletter October 2010


Beste lezers,

Eind oktober en de mussen vallen van het dak. Temperaturen van 40C° zijn geen uitzondering en patrouilleren onder deze situatie is geen sinnecure.
Oktober is als altijd een drukke maand en deze was geen uitzondering. Samen met National Parks hebben we een 11 daagse patrouille gehouden in het zuiden van het Hwange Nationale Park, door zes NP rangers en drie van ALL4AP. Een uitgestrekt gebied dat grenst aan bewoonde gebieden die hier ‘communal lands’ worden genoemd. Over een afstand van ongeveer 50km liggen zeker 5 dorpen. Omdat de aanwezigheid van National Parks in termen van bescherming hier laag zijn (geen vaste bases en te weining voertuigen) nemen deze bewoners het ervan en begeven zich regelmatig in het park om zich te bevoorraden met hout, gras voor dakbedekking en natuurlijk vlees.
Buffels en giraffe daar gaat het hier om. Na een lange rit met 10 personen in de auto en de trailer vol met bagage, arriveerden we in een kampement dat eerder was aangelegd door een safari operator. Het was eigenlijk voor dit doel (anti stroperij) bedoeld, maar nooit permanent bewoond en dus hebben de olifanten ervoor gezorgd dat er op dit ogenblik geen stromend water is, althans niet bij het kamp. Maar de waterplaats op 150m afstand pompt goed, dus water is geen probleem.

ARRESTATIE: De eerste dag patrouille bracht direct succes. Na het vinden van enkele ‘verse’ strikken hoorden we stemmen. Onmiddellijk hebben we een hinderlaag gelegd en zagen we twee stropers die enkele strikken bij zich habdden op ons aflopen. Toen ze bijna tegen ons aanliepen stonden we op en arresteerden we één van hen. De ander wist te ontkomen, maar zijn naam is bekend en hij werd later door de Politie gearresteerd. In totaal hadden ze een 9 tal strikken uitstaan en 3 strikken bij zich. Allen voor giraffe en buffels. Op ons verzoek heeft de lokale safari operator de verdachte naar het politieburo gebracht zodat wij onze aktiviteiten voort konden zetten.
Tijdens deze missie bezocht onze secretaris Ilma (Stichting ALL4AP™ NL) ons. Zij was op vakantie in Zimbabwe en heeft geholpen met diverse administartieve- en opruimwerkzaamheden. Het was alweer een tijd geleden dat ze hier was en ze was blij dat alles goed ging. Ze kon helaas maar 2 weken blijven, maar genoeg om een idee te krijgen van onze bezigheden.
Op hetzelfde moment hebben de overige team leden een patrouille in een gebied ten noorden van Jackel Berry camp, onze basis. Ook zij hadden een ‘bush camp’ en zijn 12 dagen op zoek geweest naar strikken en stropers. Helaas geen arrestaties voor hen, maar om zonder voertuig 143 strikken te verzamelen getuigd van inzet en toewijding!

Aan het einde van de National Park operatie konden we een belans opmaken van 1 arrestatie en 45 grote strikken van gemiddeld 5 staaldraden. Dit lijkt misschien niet veel, maar ik verzeker jullie dat het gewicht van een dergelijk aantal aanzienlijk is. Het meeste draad wordt gestolen van het aanwezige hek van staaldraden langs de grens van het park. Dit staat hier om het wild binnen en het vee buiten het park te houden.
In totaal werden deze maand 354 strikken verwijderd en drie stropers aangehouden.

Nu op weg naar Vumba in de oosterse hooglanden om in November de training te geven.

Martin & team
Giraffe Snare
part of Buffalo snare