About us
Over ons
Gallery
we need your support!
Hoe U kunt helpen
Links
Home
News & Updates
Contacts
Hoe U kunt helpen
Nieuwsbrief
2009 ANNUAL REPORT
2008 ANNUAL REPORT
MONTHLY REPORTS:

October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
February 2008
MaartApril 2008
June 2008
Juli 2008
Augustus 2008
September 2008
October 2008
November 2008
Jan-Feb 2009
March-April 2009
May 2009
June 2009
Juli 2009
Augustus 2009
September 2009
October 2009
Novemebr 2009
Dec09, Jan-Feb 2010
March-April 2010
May 2010
June - Juli 2010
Augustus - September 2010
October 2010
November - December 2010
January 2011

NEWS

. Indian Newspaper
"the Hitvada"
reports about Martin's visit in October, 2006

. "The Times of India" online reports about anti-poaching in TATR (Tadoba-Andhari Tiger Reserve) and Mr Dhanwatey collaboration with Martin...
NAIROBI (Kenya), Newsletter February 2011


Beste lezers,

Antistroperij is niet alleen het voorkomen dat dieren in strikken terechtkomen, ook de zorg voor het behoud van hun leefomgeving. Ontbossing is een groot probleem in Afrika en heeft ALL4AP’s aandacht. Bomen houden water vast en geven de dieren naast water ook beschutting en voeding.
Onze 1e vrije dag zijn wij met dit in ons achterhoofd naar het Arboretum in Nairobi gereden waar diverse inheemse en exotische bomen staan. We spraken met de educatief manager van het park die ons over het park vertelde en ons uitnodigde voor een lezing op 24 februari van het I.U.C.N. (The World Conservation Union, www.IUCN.org).

Ontbossing is een groot probleem in Kenia door de explosieve groei van de Keniaanse bevolking en het intensief gebruik van brandhout (koken). In de afgelopen 25 jaar is de bevolking in Kenia verdubbeld naar 40 miljoen inwoners en zal, volgens berekeningen van de UN, de komende 40 jaar stijgen tot 85 miljoen wat een groei van 3000 mensen per dag betekent. (Bron: Krant ‘The East African’ Febr. 14-20, 2011).
Met een huidig werkeloosheidspercentage van 65% zien velen het maken van houtskool als een uitweg wat te verdienen en zal het probleem van ontbossing alleen maar toenemen als er niet iets aan gedaan wordt.
Op kleine schaal zijn er projecten bezig met het planten van bomen. Het verzoek aan het eind van de lezing van het I. U. C. N. aan elke aanwezige was dan ook om minstens 1 boom te planten en ervoor te zorgen dat deze in leven blijft.

Aan het eind van de middag bezochten we Solar Cooking, een bedrijfje wat voorziet in alternatieve manieren om te koken met behulp van de zon i.p.v. vuur, gas of elektriciteit. Het kantoor was gesloten maar een medewerker wilde ons graag een rondleiding geven. Vandaag zijn we teruggegaan om een solarcooker te kopen en zelf te ondervinden of en hoe het werkt. In onze volgende nieuwsbrief zullen wij verslag doen van de ervaringen.

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven zijn we met dr. Davidson meegereisd naar het Milgis gebied in de provincie Samburu, het midden-noorden van Kenia. Onze taak was om de 25 scouts die in het hele gebied werkzaam zijn het gebruik van de GPS te optimaliseren. Aangezien het merendeel geen Engels sprak was er een tolk voor de vertaling. De scouts waren enorm enthousiast en leergierig en het was een fantastische ervaring om met hen te werken. Met de gegevens die de scouts tijdens hun patrouilles verzamelen kan het gebied beter in kaart worden gebracht.

Voor ons was het gelijk een unieke gelegenheid om meer van het Keniaans landschap te verkennen en meer mensen te leren kennen. Helen en Pete van Milgis Trust bijvoorbeeld. Geweldige mensen die zich al jaren inzetten voor het Milgis (rivier) gebied, de wildlife en de bevolking. (www.milgistrustkenya.com). En ook Richard van het Grevys Zebra Trust (www.grevyszebratrust.org) Een organisatie die zich inzet voor het behoud van deze ernstig bedreigde diersoort.Gister, 07 maart zijn wij van deze reis teruggekomen en nu onze e-mails aan het checken aangezien in dat gebied geen internet- en telefoonbereik was.
Een telefoontje naar de tussenpersoon voor de inschrijving van onze stichting leert echter dat daar nog geen beslissing over gemaakt is. Martin heeft daarom gelijk een afspraak voor morgen gemaakt.


Dik dik een mini antilope die we in Milgis veel zagen.

Ons team in Zimbabwe heeft in de afgelopen maand 5 strikken gevonden. Het aantal strikken is relatief laag deze maand. Dit is te wijten aan een combinatie van het regenseizoen (waarin de bevolking bezig is met de gewassen) maar ook doordat helaas nog geen toestemming is verkregen om in de urgente plaatsen te patrouilleren.


Tot volgende maand !
Het ALL4AP team.