About us
Over ons
Gallery
we need your support!
Hoe U kunt helpen
Links
Home
News & Updates
Contacts
Hoe U kunt helpen
Nieuwsbrief
2009 ANNUAL REPORT
2008 ANNUAL REPORT
MONTHLY REPORTS:

October 2007
November 2007
December 2007
January 2008
February 2008
MaartApril 2008
June 2008
Juli 2008
Augustus 2008
September 2008
October 2008
November 2008
Jan-Feb 2009
March-April 2009
May 2009
June 2009
Juli 2009
Augustus 2009
September 2009
October 2009
Novemebr 2009
Dec09, Jan-Feb 2010
March-April 2010
May 2010
June - Juli 2010
Augustus - September 2010
October 2010
November - December 2010
January 2011
February 2011

NEWS

. Indian Newspaper
"the Hitvada"
reports about Martin's visit in October, 2006

. "The Times of India" online reports about anti-poaching in TATR (Tadoba-Andhari Tiger Reserve) and Mr Dhanwatey collaboration with Martin...
NAIROBI (Kenya), Newsletter Maart 2011

Beste lezers,


Situatie Kenia
Een zware beslissing, maar één die uit het hart, het verstand en financieel oogpunt is genomen; wij hebben besloten ALL4AP in Kenia niet voort te zetten. Hier liggen verschillende redenen aan ten grondslag maar de belangrijkste is dat het vestigen van een stichting langere tijd in beslag neemt dan we hadden gehoopt en het vaste grond onder de voeten krijgen wel enkele jaren kan duren. Wij hebben hiervoor niet de financiële middelen. Het is voor ons belangrijk dat ons sponsorgeld wordt besteed aan de directe aanpak van antistroperij en niet in het opgaan aan langdurige administratieve procedures. ‘Lady’ (de ALL4AP Landrover) mag niet in Kenia worden ingevoerd daar zij ouder is dan 8 jaar. Dit betekent een goed voertuig moeten verkopen in Zimbabwe om een duur voertuig terug te moeten kopen (auto’s zijn in Kenia erg duur). Een ander voertuig belastingvrij invoeren kan niet, want het voertuig dient 1 jaar op de eigenaars naam te staan dus het belasting vrije voordeel valt geheel weg.

Onze hoofdsponsors zijn inmiddels op de hoogte gebracht en tonen begrip voor de situatie. Alle sponsers hebben beloofd ons te zullen steunen in 2012.
Eind maart zullen wij richting Zimbabwe rijden alwaar Martin zijn werkvergunning moet regelen.

In de tussentijd hebben wij veel contact gehad met de samenwerkende organisaties om in Zimbabwe dit jaar nog zoveel mogelijk trainingen te kunnen geven. Zojuist ontvingen wij van het Leeuwenproject een email dat de vergunning om in Hwange National Park te mogen patrouilleren gearriveerd is en dat is goed nieuws.

Solar Cooking

Zoals beloofd zullen wij verslag doen van onze Solar Cooking ervaringen. Tijdens het bezoek aan de firma Solar Cooking International (SCI) in Nairobi hebben wij een interessant gesprek gehad met de Executive Manager in Kenia. Zij bood aan om te assisteren bij het evt. promoten van Solar Cooking in Zimbabwe.
In Nairobi hebben we er zelf o.a. broodjes in gebakken (duur: 2,5 uur), eieren gekookt (1 uur zonder toevoeging van water) en vandaag hebben wij er vlees (gehaktballetjes) in gebakken. Tijdens het rondreizen hebben wij het systeem, behalve om eten op te warmen, niet veel kunnen gebruiken omdat het solar koken 1 tot meerdere uren kooktijd vereist tijdens zonlicht. Maar op het platteland waar de Afrikaanse vrouwen de hele dag in en rondom de hut/woning aan het werk zijn, is dit geen enkel probleem.
Het opwarmen (o.a. pasta maaltijd) ging uitstekend; in de volle zon nam dit ca. 20 minuten in beslag. Wij zijn er erg enthousiast over, al heb je altijd een alternatief als reserve nodig voor het geval het bewolkt is, het regent of wanneer je onderweg bent.

Ook is Martin proeven gaan doen met lege plastic colaflessen met een gaatje in de dop om te zien, hoe lang zij erover doen om een (beginnend) boompje of zaadje, druppelsgewijs te voorzien van water zodat het sterke wortels kan vormen.
De ervaringen nemen we mee om verder uit te werken en alle lege flessen zijn inmiddels bij dr. Davidson om mee te nemen tijdens zijn volgend bezoek aan de Milgis, waar een school leraar met een bomenplant project was begonnen. De resultaten met 0,5lt flesjes in dit uiterst droge gebied waren indrukwekkend!

Voor de terugreis naar Zimbabwe besluiten we een bezoek te brengen aan Tsavo National Park, wat zich ca. 200 km. ten zuid- oosten van Nairobi bevindt. Het is het grootste Nationale Park van Kenia.
We reden er dagen zonder een andere auto tegen te komen en kampeerden op diverse campingplaatsen. Het landschap in Tsavo varieert. Wij zijn in Tsavo west geweest en je hebt daar bush (zoals in Hwange National Park, Zimbabwe), bergen, heuvels en lavagebieden. Tsavo Oost is meer open en vlakker. Alle wegen binnen Tsavo zijn onverhard en vele rivieren op dit moment gedroogd.

Dieren die we hier zagen en minder in Zimbabwe te vinden zijn, zijn Oryx, Coke’s Hartebeest en kleine koedoe. Tsavo is een prachtig park dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het ‘Jipe meer’ aan de Tanzaniaanse grens is prachtig en huist duizenden watervogels waaronder honderden pelikanen.

In Tsavo Oost is de ‘David Sheldrick’ stichting actief in samenwerking met de Kenian Wildlife Service (KWS). David, die vroeger opzichter was van Tsavo (inmiddels overleden) heeft samen met zijn vrouw Daphne een weeshuis voor dieren (vooral olifanten en neushoorns) opgezet, maar zijn inmiddels uitgegroeid in meerdere richtingen waaronder een respectabel aantal anti stroperij units. Een prima initiatief.

Terug in Nairobi zijn we nu druk aan het inpakken en de route aan het uitstippelen. Rond 9 april verwachten we in Harare aan te komen.

Tot volgende maand!
Het ALL4AP team.